Om mig

Välkommen till min blogg! Jag som ligger bakom denna sida heter Anders Elfström, är en glad man i femtioårsåldern. Sedan ett flertal år tillbaka bor jag i Linköping tillsammans med min fru, som jag har varit gift med i snart trettio år. Vi delar många intressen tillsammans, men vår allra största passion i livet är vin och mat, något som gärna kombineras med en resa till något exotiskt och spännande land.

Mina största intressen

Jag beskrivs ofta som en livsnjutare, vilket jag ser positivt på. Matlagning har länge varit ett stort intresse för mig, jag tycker om att prova nya recept, vare sig det är maträtter eller desserter. Tidigare i livet gick jag och min fru på flera matlagningskurser tillsammans, men den senaste tiden har vi ägnat oss åt att laga mat hemma, eller att äta ute på olika restauranger. Självklart måste den tillagade maten dessutom kombineras med det rätta vinet.

Både jag och min fru reser ett par gånger varje år, vi tycker om att utforska nya platser och ta del av ländernas kulturer. Vi anser att det inte finns något bättre sätt att spendera vår lediga tid på, än den som spenderas på resande fot. Eftersom vi båda är väldigt intresserade av mat och vin, blir det ofta reser till platser med rik matkultur.

Målet med min blogg

Tack vare gemensamma intresse, har jag fått vara med om helt fantastiska miljöer och smakupplevelser från världens alla hörn. Syftet med min blogg är att dela med mig av mina erfarenheter och upplevelser från alla mat- och vinresor som redan ägt rum, men även framtida resor kommer jag att skriva om. Exempel på länder jag har varit i är Frankrike, Italien och Grekland, som alla är otroligt kända världen över, för sin gastronomi och för sina viner.

Förutom att dela med mig av resorna och andra roliga upplevelser i min vardag, tänkte jag dessutom använda bloggen till att tipsa om god mat, men även hur man går tillväga för att laga den. Tillsammans med de olika recepten kommer jag även tipsa om vilket vin som passar bäst till den specifika rätten. Här kommer du med andra ord att kunna hitta inspiration och tips på internationella recept, som passar bra när du vill lyxa till det lite extra, vilket är något som allt fler borde göra betydligt oftare. Hoppas att du fortsätter att läsa och besöka min blogg!