Gör en vinresa till Italien

Blogg Jan 18, 2022 No Comments

Om du alltid drömt om att göra en vinresa till Italien är det dags att planera den inför säsongen nu. Det kan kännas lite läskigt att göra en sån drömresa. Men ingen anledning till panik. Med hjälp av några enklare tips och tricks kan du se till att dina resenerver lugnar sig innan du ens flugit iväg. Först och främst är planeringen det viktigaste inför din resa.

Gör en lista

Du behöver innan du åker iväg till Italien ha en lista på olika viner som är dina favoriter från just Italien. När du har listat upp vinerna kan du göra efterforskning på vart dessa viner faktiskt tillverkas. Med hjälp av den här listan kan du nu staka ut de olika tillverkarna och vart de befinner sig i landet. Gör ytterligare en lista på olika vingårdar. Därefter kan du pricka ut vingårdarna som ligger i omnejd av varandra för att sedan åka till närmsta flygplats och stad i Italien. Hitta bra flygbiljett via nätet där du kan vara ute i god tid.

Ring till vingården

Slutligen är det viktigt att vingården som du vill besöka när du väl är i Italien har öppet för besök. I och med den rådande pandemin har många vingårdar stängt för spontanbesök.

admin