Bygga en egen vinkällare

Blogg Jan 26, 2021 No Comments

vinkällare

Kan jag bygga en egen vinkällare? Ja, varför inte. Så länge du har plats och bygglust finns det inget som stoppar dig. Nu i dessa Coronatider har du kanske mer tid över? Tänk dig att ha den lyxen att kunna säga till sina gäster; ”jag skall bara hämta en flaska vin från min vinkällare”.

Är du lite händig klarar du att bygga en vinkällare själv och det behöver inte vara jättesvårt. Det du måste tänka på är hur rummet skall se ut, hur många flaskor det skall finnas plats till och så vidare. Vill du ha en rustik och mer autentisk vinkällare kan du hitta olika alternativ av väggsten på nätet.

Ett tips är att bygga den lite större så du får plats till ett bord och några stolar. Tänk så trevligt att kunna bjuda in till en vinprovning med några vänner, eller varför inte ta en aperitif och lite plockmat i vinkällaren innan middagen.

Vilka viner skall du välja

Det finns uppsjö av viner och det kan vara svårt att välja vin till sin vinkällare. Ett tips är att starta med dina favoritviner och sedan utöka ditt sortimentet därifrån. Du kanske också finner en god flaska vin från din nästa utlandsresa som du kan ta med dig hem och lägga på lagring i din vinkällare.

admin