Nytt på påskbordet

Nöjen Mar 29, 2021 No Comments

påskbordet

Det finns väl inget härligare än när ljuset och värmen återvänder efter en lång vinter. Det måste firas och firas görs det verkligen i hela Sverige med att fylla borden med härliga blommor och fantastiska dukningar. Kanske är det därför som påsken är en sådan älskad högtid, bortsett från all god mat och godis du får äta, nästan så mycket du vill.

Högtid med gamla anor

I Sverige har det firats påsk sedan lång tid tillbaka. Måla ägg i glada färger har det gjorts sedan 1700-talet. Förutom påskris och påskliljor, har äggen stått i centrum för denna högtid i långa tider. Hanteringen av kycklingar och höns är dock inte alltid den bästa och det är mycket som kan förbättras, så var noga med vilka ägg du väljer till ditt påskbord.

Prova något nytt

Gamla traditioner och att saker tidigare har gjorts på ett visst sätt, behöver inte betyda att det måste fortsätta att vara så. Att lägga till nya saker till påskbordet och kanske till och med ta bort någon gammal favorit, är ett bra sätt att utveckla en högtid och lyfta den några snäpp.

Du har nu säkert blivit inspirerad att utmana de gamla, vanliga traditionerna och överraska dina gäster. Klicka dig vidare här för att pröva något nytt i påsk.

admin