En liten uppdatering

Blogg Nov 02, 2016 No Comments

Nytt garage

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Ber om ursäkt men den senaste tiden har jag haft fullt upp och ibland så flyger bara tiden väg. Sedan det senaste inlägget så har jag och min fru varit på semester. Ett par underbara veckor i Monaco med härlig mat och strålande sol.

Full av energi och idéer efter resan till Monaco så har jag äntligen börjat bygga ett nytt garage till huset. Egentligen så har jag inte riktigt börjat med själva byggandet än utan just nu så håller jag på att ta det stora beslutet angående vilken port som vi ska ha. En massa saker att fundera över, förutom priset, så för att få lite mer bakgrundsfakta och hjälp så har jag kontaktat en del företag i Linköpingsområdet.

Valet av garageport viktigt

Garageporten är faktiskt mer viktigt än man kanske först tror. Den är ofta en stor del av intrycket du får på ett hus eller en fastighet. Valet av garageport indikerar något om vilken stil du föredrar. En garageport ska naturligtvis inte bara vara snygg och passa in till huset, den ska också ha alla optimala funktioner som jag önskar. Det är dock inte helt lätt att bestämma vilket material som passar oss och vårat hus bäst. Vi är lite lyckligt lottade eftersom det finns gott om plats så det går att installera en garageport som öppnas utåt. Men jag funderar på om det trots allt inte är bättre att utnyttja platsen som finns i taket på garaget.

Kan jag själv montera en garageport eller? Dessa tankar snurrar i huvudet. Jag har inte riktigt bestämt mig än för vilken typ av garageport som vi ska ha, och även om många modeller går utmärkt att installera själv så finns det vissa som kräver lite mer jobb och då tror jag det är bäst att anlita en specialist som sköter själva monteringen.

Vipport, vikport, skjutport eller slagport? Funderade ett tag på en slagport som inte tar upp någon extra plats när den är stängd, men då måste man skotta undan snön på vintern när du ska öppna dörrarna. En stor fördel med en slagport är att den inte tar upp någon extra plats när den är stängd. När du öppnar dubbeldörrarna på en slagport så måste det emellertid finnas utrymme utåt. Snörika vintrar kan det således bli en hel del skottande innan jag kan ta ut bilen.

Mycket att fundera på men en sak är säker jag vill ha en automatisk garageportsöppnare. Gillar tanken att kunna sitta inne i bilen och öppna garaget, speciellt om det regnar ute.

admin