God sommarmiddag

Blogg Aug 03, 2016 No Comments

Klassisk grillning i all ära, men kan vara trevligt med lite att variation av sommarmaten under det varmare halvåret, det finns mängder olika maträtter att välja på! Ett tips är att testa den spanska paellan, som är fantastiskt god och lätt att tillaga. Fördelen med maträtten är att man kan använda sig av de ingredienser man gillar bäst. En klassisk paella görs antingen på skaldjur alternativ kyckling, finns även vegetariska paellor. Jag tänkte dela med mig av ett recept på en somrig paella, som jag testade nyligen och starkt rekommenderar!

Välsmakande skaldjurspaella

På en av våra resor till södra Spanien, köpte jag en särskild paellapanna. Den är en aning tjockare än en vanlig panna, vilket gör att den passar bra till grillen, men det fungerar även med en vanlig wokpanna. Ett tips innan man börjar med själva matlagningen är att köpa ris som lätt drar till sig vatten för ett godare resultat, men tänk på att lägga i skaldjuren allra sist, annars blir de lätt torra.

Ingredienser för detta recept är en buljongtärning, sju deciliter ris, femhundra gram räkor, ett kilo kräftor, fyra morötter, två lökar och en röd paprika. Därefter behövs sex vitlöksklyftor, olja, lite saffran, salt och peppar.

Börja med att koka femton deciliter vatten tillsammans med buljongen, häll därefter i riset och låt det småkoka i tjugo minuter. Skala skaldjuren och hacka grönsakerna. Löken skärs i stora bitar, häll allt i en skål.

Sedan är det bara att starta grillen och ställa på den inoljade pannan med grönsaker. Tillsätt saffran, rör om ordentligt i cirka tio minuter. Krydda efter egen smak. Slutligen blanda ner skaldjuren och riset, räkorna ska stekas tills de börjar få färg. Servera paellan tillsammans med ett vitt vin. Ett förslag ”Pata Negra Apasionade Verdejo Blanc”, kostar runt tvåhundra kronor. Smaklig måltid!

admin